Personlig utveckling - Min historia

Igår skrev jag ett inlägg på Instagram som gav mig blandade känslor. Både sorg och glädje men jag kände sådan lättnad över att både skriva och dela det så jag tänkte dela det även här.


För bara fem år sedan var jag en tillbakadragen person och det hade jag varit i många år. Jag valde det pga rädsla att göra bort mig om jag visade vem jag egentligen var. Under min uppväxt hade jag problem med ordförståelse och jag tror det är en av anledningarna till att jag drog mig tillbaka. Jag började läsa böcker och det har hjälpt mig otroligt mycket.


Jag gick upp massor i vikt och sedan gick jag med i viktväktarna och rasade i vikt. Åt alldeles för lite jämfört med hur mycket jag tränade. Det tog aldrig stopp. Jag var smal men mitt psyke tyckte att jag var tjock. Idag har jag gått upp en del i vikt igen men jag mår otroligt bra och det är det viktigaste. Jag tränar för att hålla kroppen stark och frisk.


Mina dåvarande relationer gjorde att jag krympte istället för att växa. Jag visste vad jag ville göra med mitt liv men såg det bara som drömmar som var omöjliga att nå eftersom jag kände mig dum i huvudet.


En dag sa det bara stopp! Jag var trött på att vara den som aldrig hann få en syl i vädret, trött på kommentarer om att jag alltid var så tyst. I samma veva som jag kände att det var dags för förändring träffade jag en väldigt charmig människa som gjorde mig alldeles pirrig i magen.


För varje dag som gick blev jag bara mer och mer kär i honom och less på en hel del saker som jag inte behöver nämna, så jag avslutade mindre bra relationer, började krypa ur mitt lilla skal och följde mitt hjärta. Idag är jag gift med denna fantastiska människa som har visat mig vad äkta kärlek är och under dessa år har jag lärt känna så många fantastiska människor.


Jag övade på att bli mer social genom att småprata med främmande människor t.ex. i väntrum hos veterinären eller i kön på mataffären. Jag kröp mer och mer ur mitt skal och idag kan jag visa mitt riktiga jag, vilket är motsatsen till hur jag var för fem år sedan. Jag är den jag vill vara. Jag säger JA till saker jag vill med glädje och ibland förstås nervositet och NEJ till saker utan att få dåligt samvete.


Vi slutar aldrig att utvecklas och det ska vi inte heller. Ibland måste vi utmana oss själva för att må bra ❤️


Jag har förresten två IG-konton numera. @spinkfingerphoto som är fotografkontot och @spinkfinger där jag delar med mig av livet och personlig utveckling.


© 2019 Copyright - Spinkfinger photography, all rights reserved

Otillåten använding faktureras

  • Facebook
  • Instagram