Vart ser du dig själv om 10 år?

Jag har valt att besvara den här frågan i ett eget inlägg eftersom jag ville skriva en liten berättelse.


Om 10 år, hur gammal är jag då? 41 år. Då har jag klämt ut en unge, förhoppningsvis två. Hur gamla de är då är förstås omöjligt att säga men vi låtsas att de har sommarlov.


Det är torsdag, dagen före midsommarafton. Makens sista dag, sedan semester. Han lämnar arbetet tidigare denna dag, packar badväskan och tar med sig barnen samt deras farmor till badstranden.


Där hemma tar jag med mig en kopp kaffe och en smörgås ut i orangeriet som vi har i trädgården. Där sitter jag omringad av härlig grönska och underbara dofter. Smuttar på mitt kaffe och småäter smörgåsen med egenodlade grönsaker på. Jag driver eget inom fotografering och grafisk design, därför har jag även laptopen framför mig. Jag har just blivit klar med en logotyp åt ett företag när en kund kommer och ska bli plåtad i vår trädgård. En timme senare avslutar jag och tar några dagars ledigt.


Vid middagstid kommer mina vattendjur och badkruka tillbaka. Maken sätter igång med sin utsökta pasta carbonara medan barnen följer med mig ut i trädgården för att plocka in grönsaker till middagen. Såklart är katten Britt-Marie hack i häl också, gammal är gumman då.


Efter att middagen är undanplockad väntar en myskväll i soffan för hela familjen. En film och några kittel-attacker senare är barnen utslagna. Maken går ut och vattnar i trädgården medan jag läser godnattsaga. Vi förbereder mat till morgondagens festligheter innan vi också går och lägger oss. En lång stund ligger vi och pratar om allt mellan himmel och jord.Vår bröllopsdag 30 juni 2018

Fredag morgon, midsommarafton och jag vaknar tidigt. Före resten av huset. Jag brygger kaffe och tar med mig kaffekoppen och laptopen ut på farstutrappan. Det är dagg i gräset och blå himmel. Där sitter jag en stund i tystnaden, insvept i en filt och skriver på min bok, fantasin flödar precis som nu. Det kommer två sömniga busungar som gnuggar sig i ögonen och lägger armarna om min hals. Jag serverar dem frukost och sedan myser vi i soffan tills maken vaknar en liten stund senare.


Vi åker hela familjen till parken med barnens farmor och farfar för att se midsommarstången resas och dansa. Efteråt förbereds det långbord hemma i orangeriet, blommor plockas till kransar och till en egen liten midsommarstång. Det vankas knytisfest med vänner och deras familjer. Gästerna droppar in och alla möjliga läckerheter dukas upp på buffébordet. Ungarna jagar varandra i trädgården och när det är dags att sätta sig till bords är finkläderna redan gräsfläckiga, men vad gör det, de har ju roligt. Det pratas, skojas och skrattas enda till midnatt. Några har redan åkt hem och några har stannat kvar och låtit sina barn somna i soffan tillsammans med våra.


När sista gästerna har åkt sätter vi oss på farstutrappan, maken och jag, flätar samman våra fingrar, ler och andas djupt. Vi ser på varandra och vet att vi tänker på samma sak. På hur förbaskat lyckliga vi är.


Egenföretagare, kärlek, familjeliv, skratt och bus i en trädgård fylld med grönska. Varvat med klipphäng, krabbfiske och västkustdoft förstås, för där bor min pappa. Det är vad jag ser om 10 år.

© 2019 Copyright - Spinkfinger photography, all rights reserved

Otillåten använding faktureras

  • Facebook
  • Instagram